Over de race

Stichting Drakenboot Nijkerk is ontstaan tijdens de viering van Nijkerk 600, samenwerking tussen de Lionsclubs Nijkerk en Hoevelaken, Rotaryclub Nijkerk, Team Kikano/Corlaer College en Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal.

In China is een drakenbootrace een eeuwenoud, traditioneel volksfeest met een openingsceremonie en spannende races. Drakenboters zijn in China helden, zoals bekende voetballers dat bij ons zijn. De eerste drakenbootrace in Nederland is georganiseerd tijdens Sail in 1990.

Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal

De Alfa Drakenbootrace vindt plaats op een nieuwe locatie: Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal. Tijdens de race zijn er allerlei activiteiten, waarover later meer.

Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal
Hulckesteijn 4
3861 MZ NIJKERK

Trainingsavonden

Stichting Drakenboot Nijkerk verwelkomt je graag tijdens de trainingsavonden die De Zuidwal aanbiedt en verzorgt.

Teams

Een team kan bestaan uit een groep vrienden, familie of collega’s. Deelname met een bedrijf betekent natuurlijk ook zichtbaarheid en u presenteert zich als actieve en sportieve groep! De Drakenbootrace is een sportief evenement dat spanning, gezelligheid, teambuilding en netwerken combineert.